Osobní menu
Hledat
Váš nákupní košík je prázdný.

Pro potraviny

Plastové nádobí je oblíbenou volbou pro mnoho kuchyní, ale jeho výroba vyžaduje využívání neobnovitelných zdrojů. Plastové nádobí se nerozkládá, a proto vzniká nadbytečný odpad, který znečišťuje životní prostředí a přetrvává po staletí. Plastové nádobí navíc může obsahovat toxiny, které se vyluhují do potravin, což může vést ke zdravotním problémům.

Proto je bezpečnější používat v kuchyni neplastové nádobí (dózy, láhve, sklenice, voskové obaly apod.). Neplastové nádobí je obvykle vyrobeno z obnovitelných materiálů, jako je dřevo, bambus, sklo nebo nerez a lze jej opětovně použít, recyklovat nebo kompostovat. Tím se sníží množství vyprodukovaného odpadu a materiály použité při výrobě jsou často zdravější a bezpečnější než plastové. Kromě toho je neplastové nádobí často odolnější a vydrží déle, takže z dlouhodobého hlediska můžete ušetřit peníze.

Právě pro tyto důvody je skvělou volbou do každé kuchyně.