Kvalitní zpracování a bezpečnostní prvky jsou při výběru tlakového hrnce na prvním místě. Léty ověřená konstrukce tlakových hrnců Biomax zajistí Vaší kuchyni výkonného pomocníka, který pomůže připravit chutné a zdravé pokrmy a ještě při tom ušetřit čas i energii. Hrnec je vhodný pro všechny typy vařičů.
Rychlovarný tlakový hrnec KOLIMAX s bio programem BIOMAX je vyroben z kvalitní potravinářské nerezavějící oceli označované jako CrNi 18/10 pro 100% zdravotní nezávadnost. Všechny jednotlivé díly jsou podrobeny náročnému testování, aby po jejich sestavení vznikl výrobek s nejvyššími užitnými vlastnostmi.
Silné akumulační sendvičové dno A-THERM zajišťuje maximální rovinnou stabilitu a je ideální pro všechny typy vařičů: plynový, elektrický, indukční i na sklokeramickou varnou desku.
Je zkonstruován tak, že při jeho používání dochází k významné úspoře energie při vaření. Pro šetrný styk s potravinami je vnitřní strana jemně vybroušená – pro dokonalý vzhled a snadnou údržbu je vnější povrch je vyleštěn do zrcadlového lesku.
Proč zákazníci kupují tlakové hrnce BIOMAX?
- prodloužená záruka 5 let
- tříúrovňová přetlaková ochrana zajistí maximální bezpečnost
- BIO ventil zajistí snadnou kontrolu zdravého a zároveň ekonomického způsobu vaření
- jeho akumulační sendvičové dno A-THERM INDUCTION ušetří energii při vaření
- jsou vhodné pro všechny druhy sporáků - indukční, plynové, elektrické a sklokeramické
- široký odlévací okraj pro snadné přelévání bez okapávání a zašpinění nádoby
ÚDRŽBA TLAKOVÉHO HRNCE:
Před prvním použitím hrnec i poklici důkladně omyjte, včetně gumového těsnění. Občas propláchněte trysku pracovního ventilu. K mytí používejte šetrné čistící prostředky, vyhýbejte se ostrým drátěnkám a ostrým předmětům.
Gumové těsnění se doporučuje měnit jednou za 1-2 roky – podle toho, jak často se hrnec používá (tato výměna není součástí záruky). Těsnění můžete občas jemně natřít jedlým olejem.
RADY A TIPY:
Při vaření používejte hrnec odpovídající průměru desky. Dbejte na to, aby plameny u plynových sporáků nešly přes okraj dna.
Nepřidávejte sůl do studené vody - zabráníte tak vzniku bílých skvrn na dně hrnce.
Pokud při vaření uniká větší množství páry, snižte teplotu – ušetříte energii a potraviny se lépe zpracují.
Akumulační sendvičové dno A-THERM má velkou tepelnou setrvačnost. Ohřev vypínejte s předstihem - ušetříte tím energii.
V balení naleznete návod na bezpečné používání hrnce.
Vyrobeno v ČR.