Kartáček na zeleninu - 2. třída
Kartáček na čištění zeleniny z bukového dřeva se dvěma druhy vláken. Využijete při čištění brambor, mrkve, petržele, okurek, celeru, červené řepy a další zeleniny. Kartáče zařazené ve 2. třídě mají malé nesrovnalosti - puklinka ve dřevě nebo chybějící trs štětin. Na funkčnosti to však nic nemění :-).
Kartáček na zeleninu z neošetřeného bukového dřeva se dvěma druhy vláken - měkčími na plodovou zeleninu a pevnějšími na kořenovou zeleninu.
V povrchové části zeleniny je pouze 10% potenciálně škodlivých dusičnanů (pod slupkou je jich zbývajících 90%). Je škoda zmenšovat objem zeleniny loupáním - stačí kartáček, kterým odstraníme povrchovou špínu a nožem odřízneme vrcholovou část a spodní část kořene.
Vhodná také pro čištění nových brambor s jemnou slupkou.
Před prvním použitím doporučujeme natřít dřevěnou část několikrát stolním olejem. Aby Vám kartáček vydržel co nejdéle, jednou za čas přetřete dřevo voskem na dřevo, včelím voskem nebo trochu napusťte stolním olejem. Nenechávejte kartáček dlouhou dobu ponořený ve vodě - dřevo by mohlo prasknout.
Vyrobena v Německu.