Smaltovaný džbánek od rakouského výrobce RIESS. Kvalitní smalt a ruční výroba jej předurčují k tomu, že bude kralovat ve Vaší kuchyni. Velmi snadno se čistí, jelikož má hladký, sklovitý, nepórovitý povrch. Nádobí se rychle zahřeje, efektivně si drží stálou teplotu a vaření je tak rychlejší a šetrnější na energii. Nádobí je velmi trvanlivé (samozřejmě, ta záleží i na frekvenci používání a péči) a může ho po Vás podedit další generace. Je vhodný na všechny druhy vařičů.
Pokud se Vám nádobí Riess líbí a chtěli byste do své domácnosti více typů, můžeme Vám je objednat. Celý sortiment naleznete v tomto katalogu.
Hlavní výhodou smaltovaného nádobí je jeho absolutní zdravotní nezávadnost podobně jako je tomu u skla. Protože smalt je vlastně sklo naneseno na kovové tělo. Smaltová vrstva nereaguje s kyselými potravinami, je odolná vůči poškrábání nožem či kovovými předměty. Nádobí nenabírá pachy ani barvu jídla.
Nádobí je vhodné na všechny typy vařičů (i na indukci) a je zcela recyklovatelné.
Smaltované nádobí se doporučuje pro lidi alergické na nikl, protože jídlo nepřichází do kontaktu s niklem jako je tomu u nerezového nádobí.
O výhodách, údržbě a složení smaltovaného nádobí se dočtete na našem blogu - Patří smaltované hrnce do starého železa?
Smaltované nádobí RIESS je vyráběno šetrně a ručně v továrně ve městě Ybbsitz v Rakousku. Proces výroby je CO2 neutrální, protože se používá zelená energie ze 3 městských vodních elektráren.
Nemusíte se bát, žádný smaltovaný hrnec RIESS neobsahuje olovo. Od poloviny 19. století se vyvinula technika smaltování bez použití olova. Při styku s potravinami je dnes olovo zakázáno používat.
Nádobí splňuje přísné standardy kvality organizace European Enamel Authority. Všechny RIESS výrobky jsou kontrolovány a testovány v oficiálních rakouských institucích, aby se vyloučilo použití olova, kadmia, antimonu, barya či zinku.
Vyrobeno v Rakousku.